Marion Ruggieri, Vanavond niet, ik eet met mijn vader
De Geus, 2011

Inhoud
Een vader van bijna zestig die niet ouder wil worden, een dochter van dertig die van de weeromstuit kind wil blijven: Marion Ruggieri beschrijft op humoristische  en vaak schrijnende wijze de moeizame relatie van een dochter met een vader die haar vanaf haar dertiende – sinds de scheiding van haar ouders –  tijdens hun wekelijkse etentjes op vrijdagavond in vertrouwen neemt over zijn leven, zijn geliefdes en haar tot in detail vertelt over zijn seksuele escapades.

Als  haar vader haar op zijn verjaardag onverwacht confronteert met zijn laatste, superjonge, sexy verovering, is voor Marion de maat vol: ze neemt de benen, zet haar veel oudere én haar veel jonge minnaar aan de kant, begint een eigen leven en wordt – hooggehakt en wel – eindelijk volwassen en ontmoet een man van haar eigen leeftijd.

Auteur
Marion Ruggieri is journaliste en schrijfster en schreef eerder een roman samen met Yalda Rahmi, Le journal de YaldaVanavond niet, ik eet met mijn vader is haar eerste roman en werd door de Franse pers met luid gejubel ontvangen.

Recencies
– De vader van een meisje/vrouw, eind twintig, blijft zich gedragen als een jonge verleider en wat erger is: hij vertelt zijn dochter al vele jaren lang uitgebreid over zijn veroveringen. Als de vader een sexy schoolmeisje aan de haak slaat, is voor de dochter het dieptepunt bereikt. Zij stelt orde op zaken in haar eigen chaotische seksleven en zet eindelijk de stap naar volwassenheid. Vrolijk, hilarisch verhaal van een jonge Franse schrijfster met geestige formuleringen en rake observaties van de hedendaagse eeuwig-jong-cultus. Goede vertaling. Grappig omslag. Kleine druk.’ – Drs. M. Bartelink-van Geene © Biblion

– ‘Het boek werd in Frankrijk ietwat onverwacht een bestseller. Ze dankt deze commerciële en literaire bijval aan haar spontane, openhartige verteltoon. Vrolijk en vol zelfspot steekt ze de draak met de tijdsgeest en het ideaal van eeuwige jeugd.’ – Bibman